"Güneydoğu'daki gelişmelerden endişeliyiz"

WASHINGTON (30.03.2006)- ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Diyarbakır'daki olaylar için yaptığı değerlendirmede gelişmelerden endişe verici olduğunu söyledi. Wilson DTP ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Amerikan-Türk Konseyi toplantıları için Washington'da, basın mensuplarıyla bir toplantı gerçekleştiren Wilson, Diyarbakır'da meydana gelen gelişmeleri 'uzunca bir süredir yaşanan en ciddi toplumsal kargaşa' olarak niteledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Wilson, "Gözümüzü üzerinden ayırmayacağımız bir konu. Yaklaşımımız hem güvenlik görevlilerini hem de bölge halkını sakin ve ölçülü olmaya çağırmak olacaktır. Açıktır ki kaygılıyız" dedi.



'DTP İLE GÖRÜŞÜYORUZ'

Wilson, Demokratik Toplum Partisi (DTP) yetkilileri ile görüştüklerini belirterek, "DTP'liler terörist değiller, bir kişinin şiddet eylemlerine karıştığı bize iletilmediği ya da bunu biz öğrenmediğimiz sürece onlarla görüşmeye hazırız ve görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Washington'a geçtiğimiz aylarda yaptığı ziyareti de değerlendiren ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, "ABD Dışişleri, dünyanın her yanından gelen ziyaretçilerle temas kurmaktadır. Bunlar milletvekilleri, belediye yetkilileri ya da yerel valiler, çok çeşitli insanlar olabilir. Bu görüşmeler bazen burada, bazen başka yerde yapılır. Baydemir ile görüşmenin nerede olduğuna çok fazla anlam yüklemiyorum. Bu bir çalışma görüşmesiydi, üst düzeyde de en alt düzeyde de değildi ve görüşmede yapılan konuşmanın ilginç olduğunu öğrendim" dedi.

ANF NEWS AGENCY

Comments