Cezayir: Önce kendi bahçenizi temizleyin

25 Nisan Salı 2006


Cezayir: Önce kendi bahçenizi temizleyin...

Ermeni meselesini sürekli yokuşa süren Fransa’ya en güzel cevap, Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika’dan geldi. Cezayir’in Constantine şehrine cuma günü gerçekleştirdiği ziyaretinde yaptığı konuşmada Buteflika, 8 Mayıs 1945 tarihinde, Cezayir’de bağımsızlık için yürüyen 45 bin kişinin sömürgeci Fransız güçleri tarafından öldürüldüğünü, Cezayirli kahramanlar Avrupa ve Afrika’da Fransa’nın onuru için savaşıp yurtlarına döndüklerinde, Fransız ateşiyle karşılandığını söyledi.

Buteflika, Fransa’ya 1945 yılında bu ülkede yaptığı katliamların sorumluluğunu üstlenmesi çağrısında bulunarak, iyi ilişkiler için bunun şart olduğunu kaydetti. Cezayir Senatosu Sözcüsü Amar Bakhouche ise, “Fransa’nın, Ermeni soykırımından önce kendi bahçesini temizlemesi gerekiyor. Benim görüşüm Fransa’nın Ermeni soykırımını gündeme getirmesi Türkiye’nin AB üyeliğini engellemek içindir” dedi.

25 Nisan Salı 2006, Haber vakti
---------------------------------
Çetele'nin Notu: Fransızlar Lyon, Paris gibi şehirlerinde "Ermeni Soykırımı" anıtları açarken biz henüz İstanbul'da, Ankara'da Cezayir Soykırımı Anıtı açmadığımız gibi müstemleke valisi gibi düşünen ve çalışan bir takım idareciler Beyoğlu'ndaki Cezayir Sokağı'nın adını Fransız Sokağı olarak değiştirdiler.

Comments