Girit kökenli Büyükdedeler ve Light İslam

Tuğçe Kazaz Olayı

Tuğçe Kazaz isimli manken Hristiyan olmuş. Günlerdir bu konuşuluyor. Ama ilk günlerde Hristiyan olan mankenin ablasının bir açıklaması bize çok ilginç geldi. Abla Kazaz Diyor ki: “Bu durum sorun olmaz. Bizim soyumuz zaten Girit’e dayanır. Büyükdedemler de Hristiyandı!”

Sanırız ya Abla’nın ya da bizim tarihi bilgilerimizde bir yanlışlık var. Çünkü tarih bizi yanıltmıyorsa, 1923 yılındaki mübadelede Girit’li Müslüman Türkler ile Anadolu’daki Hristiyan Rumlar mübadil oldu, yani değiştirildi.

Kazaz ailesi Girit’ten Anadolu’ya geldiğine göre Müslüman Türkler’den olmalı. Ama O zaman “Büyükdedemler de Hristiyandı?” cümlesi ne demek oluyor? Eğer dedeleri Hristiyandıysa, neden Girit’ten Anadolu’ya mübadeleye sokuldular.

O zaman tarihi bilgilerimizi biraz daha açalım. Osmanlı’da Hristiyan, Musevi ve hatta Mecusi teba vardı. Ve bunlar inançlarını istedikleri gibi yaşayabiliyorlardı. Ancak Gayrimüslim oldukları için önemli mevkilere gelemiyorlardı. Bu yüzden bazı gayri müslimler devletin yönetici düzeyindeki mevkilerine gelebilmek ve buraları ele geçirebilmek için Müslüman olmuş gibi göründüler. Ama gerçekte gizli dinlerini korudular. Gündüz Müslüman gibi dolaşırken, gece evlerinde Hristiyan olarak yaşadılar. Gündüz, Ali, Mehmet isimlerini taşırken, gece evlerine döndüklerinde, Georgi, Hristo oldular. Evlerinin altına kurdukları şapel denen “küçük kiliselerde” ibadet ediyorlardı. Bunlara tarih biliminde “Kripto” yani “Gizliler” denildi.

Mesela yıllarca Türk eğitiminde etkili ve yetkili mevkilerde bulunan bir profesörümüz de Girit kökenlidir. Ne ilginçtir ki başörtüsüne karşı mücadelenin yılmaz savunucusu olarak nam yapan çok tanınmış bu Profesör’ün büyükdedesinin de Girit’te Hristiyan ve hatta Papaz olduğu yıllardır konuşulur. Neyse bunları bırakalım. Asıl tehlike şu. İslam inanılmaz bir şekilde lightlaştırılmakta, sulandırılmaktadır. Mesela “Yabancı Damat” filmi. İslam Fıkhı’nın temel hükmüdür; “Müslüman bir kadın gayrimüslim bir erkekle evlenemez.” Ama ne kadar ilginçtir ki; Yabancı Damat filminin teması tam da bunun üzerine kuruludur. Müslüman kızla Hristiyan erkeğin evliliği! Bu yüzden Kadıköy’e Cami yapılacak diye ortalığı ayağa kaldıranlar, “Yabancı Damat” dizisine ödül üzerine ödül, övgü üzerine övgü düzmektedir. Çünkü amaç İslam’ı lightlaştırmak yani sulandırmaktır.

Comments